- Autor: jana.gregarova
- Doba přípravy (min.): 45
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hlíva ústřičná | 400 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Mouka pšeničná hladká | 30 |
Česnek | 15 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, mletá paprika, majoránka
Energetická hodnota celkem: 1695 kJ
Bílkoviny (g): 16,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 49,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 424 kJ
Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 12.3, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Hlívu očistíme a pokrájíme na proužky. V hrnci rozpálíme trošku oleje a asi 5 minut na něm hlívu restujeme, zalijeme vývarem a asi 10 minut povaříme. Mezitím v pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, osmahneme na něm mouku a připravíme zlatavou jíšku, přisypeme mletou papriku (sladkou nebo pálivou) a za stálého míchání ji krátce orestujeme, aby nezhořkla. Jíšku s paprikou dáme do hrnce, dobře rozmícháme, dochutíme pepřem, majoránkou, česnekem, solí a ještě alespoň 10 minut povaříme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.